Magunkról

A T7 Mérnökiroda Kft. 2005.06.08.-án került megalapításra. Az első években elsősorban tervezési feladatokkal, burkolatmegerősítési tervek készítésével foglalkoztunk, de a társaság tevékenységét, orientáltságát elsősorban az állami közúthálózat üzemeltetési és fenntartási tevékenységéhez kapcsolódó, mintegy 25 éves tapasztalat, ismeret határozta meg, amely kiterjedt mind a gyorsforgalmi utakra, mind a nem gyorsforgalmi úthálózat elemeire.

Az üzemeltetési és fenntartási tevékenység tervezésének, végzésének meghatározó eleme az adatgyűjtés, amelyen belül a társaság az automatizált objektív mérés-vizsgálati technológiák használatát törekedett, és törekszik ma is meghonosítani és elterjeszteni.

A mai napig meghatározó a társaság tevékenységében: az RST mérőautóval (Road Surface Tester) történő útfelület állapot (hosszirányú egyenetlenség /IRI=international roughness index/ és keresztirányú profil, makrotextúra) mérések végzése, a mérési eredmények feldolgozása.
A mérési eredmények alkalmazási területének kiszélesítése érdekében a feldolgozó szoftvert továbbfejlesztettük a betonburkolatok hámlásainak, kopásainak mérésére, értékelésére is.

A függőleges jelzések (út menti és út feletti KRESZ és egyéb jelzőtáblák) láthatóságának mérésére először 2013-ban került sor a spanyol Cidaut (Cidaut is the Foundation for Transport and Energy Research and Development) alapítvánnyal történő együttműködés keretében. A következő években a szintén spanyol Euroconsult vállalat Visualise megnevezésű mérőberendezésével több ízben történt felmérés a hazai gyorsforgalmú úthálózat egyes kijelölt szakaszain.

2015-ben Magyarországon elsőként és a mai napig egyedülállóként behajlásmérésket a nagy kapacitású Curviametro /Curviameter/ mérőberendezéssel is végzünk, amellyel lehetőség nyílik a hajlékony és félmerev pályaszerkezetek folyamatos (5 méterenkénti) teherbírásmérésére.

Az útfelület állapot mérések mellett kiemelt szerepet kapott az újszerű mérési technológiák között az útburkolati jelek láthatóságának mérése. A Ramboll egyedülálló fejlesztésének eredményeképpen az RMT (Road Marking Tester) nagy sebesség mellett képes mérni a hosszirányú útburkolati jelek láthatósági paramétereit (nappali láthatóság, száraz jelek éjszakai láthatósága, nedves jelek láthatósága, útburolati jelek csúszásellenállása).

2017-ben egy új, a piacon elérhető egyik legmodernebb mérőberendezéssel bővült a gépparkunk. Az Ecodyn 3 mlpc, a hosszírányú burkolati jelek láthatóságának mérésére szolgáló mérőberendezéssel.

Társaságunk a 2015-ös évben bevezette az ISO 14001, valamint az ISO 9001-et a hatékony és környezettudatos vállalatirányítás érdekében.

Díjaink

  • Baross Gábor-díj
  • Vásárhelyi Boldizsár-díj
    a közúti ágazat szakirányítási, stratégiai tervezési, beruházási és üzemeltetési-fenntartási területein nyújtott tevékenységéért.

Cégadatok

Fő tevékenység:

  • mérnöki tevékenység,
  • műszaki tanácsadás

Tanúsítványaink

ISO 14001 tanúsítvány
ISO 9001 tanúsítvány

Partnereink